Често задавани въпроси (FAQ)

Всичко за Fusion Минерална боя!

Върху какви повърхности може да се нанася?  

Fusion минерална боя може да се нанася върху почти всички повърхности с почти никаква или малко предварителна обработка. Изберете повъхрността, следвайте съветите и боядисайте красиво.

  • ПДЧ, МДФ или ламинат (много гладки и лъскави повърхности) или много лъскава и детайлна дърворезба, която не може да се изшкури - нанесете много тънък слой Ultra Grip грунд с валяк или четка. Ние препоръчваме валя микрокрейтър или тефлон, за да се избегнат следите от четка или мехурчетата от дунапренен валяк.  
  • Много лъскава боя, лак или гланц - Матирайте с шкурка 220 и избършете прахта. Носете подходящо защитно облекло и предпазни средства. Не шкурете боя на основа от олово.
  • Стара боя или повърхност с матов финиш, неръждаем  метал или стъкло - просто боядисайте красиво!
  • Участъци със смола, които трябва да се запечатат - запечатайте със силен лак като шилак (Shellac).
  • Вакса, полиращи препарати или маслено покритие - премахнете с разтворител без мирис или обезмаслители.

 

Не сте сигурни дали повърхността се нуждае от Ultra Grip грунд?

Боядисайте малка част от повърхността за проба. Ако боята не залепва или седи на капки 30 секунди след нанасянето, просто избършете и боядисайте красиво.

Как да разберете дали има вакса върху повърхността?

Драснете с нокът повърхността и ако под нокътя ви се събере нещо, най-вероятно има вакса, която трябва да се премахне.

 

Как се нанася Fusion минерална боя?

Боядисването е красиво с нашите Fusion четки и аксесоари. Независимо дали ще боядисате с нашите четки с натурални влакна или ще искате да постигнете перфектно гладък финиш със синтетичната ни четка или валяк микрокрейтър, креативността е вашият най-важен помощник.

Съвет: По-малкото е повече! Ако видите линии от боядисване докато боядисвате, премахнете излишната боя от четката си и изгладете повърхността. Нанесете втора ръка след 2 часа. Ако сте нанасяли Ultra Grip грунд, изчакайте 12 часа преди да нанесете слой боя за най-добри резултати.

 

Запечатва ли се Fusion минерална боя?

Не се изисква запечатване на боята, тъй като Fusion е създадена с вграден слой запечатване. За да получите различен ефект или блясък, може да нанесете някой от нашите продукти за краен финиш. Запечатващият слой на Fusion минерална боя е много издръжлив, устойчив на петна и вода след като се втвърди напълно (около 21 дни). Боядисаните повърхности могат да се използват внимателно 24 до 48 часа след боядисване.

 

С какъв финиш е Fusion боята?

Fusion изсъхва до прекрасен гладък матов финиш. За повече блясък нанесете вакса или конопено масло. Нашия Tough Coat мат или гланц е финиш, който не пожълтява и предоставя допълнителна изключителна издръжливост за места, които са много използвани като кухненските шкафове или плот на маса. Просто избършете и полирайте с него. Препоръчва се само за светли до средно тъмни цветове, защото върху тъмните цветове, може да се получи замъглен ефект. За тъмните цветове препоръчваме нашето масло Stain & Finishing Oil за допълнителен блясък.

 

Как да състарим?

Състаряването не може да е по-лесно с нашето Блокче пчелна вакса/Beeswax Block. Потъркайте блокчето върху крайщата и местата, които искате да състарите, между различните слоеве и цветове боя. Боята, която нанесете върху блокчето, ще падне лесно като я намокрите или минете с шкурка.

ИЛИ

Рустик стил: Използвайте шкурка 220, за да състарите както и колкото желаете. За състарен вид пробвайте техника суха четка. Потопете четката в боята, премахнете излишната боя така, че четката ви да се усеща суха, след което боядисайте най-отгоре.

Натурален стил: Мокро състаряване с влажна кухненска гъба или микрофибърна кърпа 30 минути след боядисване.

 

Каква е покривността на Fusion?

Поради добрата покривност на Fusion Mineral Paint ще изхабите значително по-малко боя за своя проект от повечето други бои на пазара. Буркан Fusion минерална боя 500мл покрива 7квм. Обикновено повечето цветове покриват от 1-2 слоя.

*Моля, обърнете внимание, че покривността може да зависи от цвета, който сте избрали, така и от оригиналния цвят, която боядисвате. Например, за да покриете с бяло тъмно дърво или черен цвят, може да трябват допълнителни ръце боя.

Преди да започнете да боядисвате с Chalk Paint®

От колко боя се нуждаете за вашия проект?

Един литър от Тебеширената боя на Ани Слоун покрива приблизително 13кв.м.В повечето случаи една или две ръце са достатъчни.Chalk Paint® прилепва към почти всяка повърхност и в много редки случаи се налага шкурене или някаква предварителна подготовка преди боядисване.

Преди употреба обърнете кутията наобратно за няколко минути,след което разклатете.Махнете капака и разбъркайте добре.Ако боята е прекалено гъста,добавете малко вода и отново разбъркайте.

Как да подготвя моята повърхност?

Повечето пъти е необходимо просто да забършете прахта.Забършете мръсотиятя с почистващ препарат и топла вода,изплакнете добре с чиста вода и оставете да изсъхне напълно.

В редки случаи може да се наложи да шкурите,за да премахнете ронлива боя,ръжда или други остатъци по повърхността или когато повърхостта е прекалено лъскава.Използвайте Ани Слоун шкурки - средна и финна.

Кой е най-добрия начин за нанасяне на Chalk Paint®?

Тебеширената боя на Ани Слоун обикновено се нанася с четка.Наслаждавайте се на боядисването си и не се притеснявайте-нанасяйте боята свободно.Ако се появяват следи от четката накрая,може да са част от финалния вид.Ако искате да избегнете следите от четка,боята трябва да е по-рядка с консистенцията на боза и боядисването да е в една посока.

Не е нужно четката ви да е скъпа,но е необходимо да има определени качества.Влакната трябва да са сравнително дълги,гъвкави и еластични,за да можете да бъдете изразителни в работата си.Избягвайте четки,които са прекалено меки,къси,твърди или нееластични.

Четките на Ани Слоун са перфектни за нанасяне на Chalk Paint®.Задържат много боя,удобни са за ползване и с тях лесно се работи.

Как да намеря перфектния цвят за своя проект?

Имаме 37 цвята Chalk Paint®-от нежни и бледи до ярки и силни.Тази внимателно подбрана гама от цветове е изключително гъвкава,защото може да миксирате цветовете заедно,за да я разширите и да създадете безкрайно много възможности.

Ако искатеда направите някой цвят по-блед,прибавете Old White или Pure White.Old White ще ви даде по-нежен и винтидж цвят,а Pure White ще направи цвета по-модерен.

За повече информация за миксирането на цветове,вижте книгата на Ани Слоун: Color Recipes for Painted Furniture and More.

Как да се грижа за моите четки Ани Слоун?

След боядисването с тебеширената боя на Ани Слоун,изтискайте,колкото се може повече от боята върху четката,след това измийте четката добре с лек сапун и топла вода,за да изплакнете цвета.сложете я да изсъхне с влакната надолу.

Четката за вакса може да измиете с гореща вода и веро,а след това изплакнете добре.

Използвайте лек сапун или веро.Силните перилни препарати или разтворители могат да съкратят живота на вашите четки.

Боядисване на различни повърхности

Мога ли да боядисвам стени с Chalk Paint®?

Да,може! Нанесете една или две ръце от Тебеширената боя Ани Слоун върху стена с голяма четка. С четката ще се използва по-малко боя,отколкото с мече и ще прибави дълбочина и текстура на финалния вид. След това може да нанесете вакса с голяма четка или просто да оставите боята-спалните изглеждат страхотно с мек,матов финиш без вакса.

Мога ли да използвам Chalk Paint® върху подове?

Тебеширената боя Ани Слоун може да трансформира стари бетонни или дървени подове,дори ако са лакирани. Просто нанесете една или две ръце Chalk Paint® и след това нанесете лак за издръжливост. Винаги тествайте боята и лака върху няколко части на пода преди да започнете,за да видите дали ще ви удовлетвори крайния резултат.

Боядисване на метал с Chalk Paint®?

Може да нанасяте Тебеширената боя Ани Слоун директно върху всякакви видове желязо. Chalk Paint® може да даде нов живот на стар месинг и други метални арматури и сглобки и дори покрива и забавя ръждата. Все пак е хубаво всички ръждясали части да се изшкурят преди боядисване.

Добър избор ли е Chalk Paint® за кухненските шкафове?

Може да постигнете красиви резултати с Тебеширената боя Ани Слоун върху и вътре във вашите шкафове. Нанесете една или две ръце боя и след това две ръце Чиста вакса,за да ги защитите. Лесно е!

Мога ли да използвам Chalk Paint® навън?

Тебеширената боя Ани Слоун работи и навън! Много е добра върху тухла,бетон и теракот и няма нужда от вакса. Една ръка лак на градинските мебели,ще ги защити от петна и ще запази финиша да изглежда добре за по дълго. Потърсете лак с UV защита,за да не избледнее цвета бързо. Тебеширената боя Ани Слоун ще избледнее от слънцето и ще се състари елегантно. Chalk Paint® е декоративна боя на водна основа о не е устойчива на атмосферните влияния. Зависи от вида,който изкате да постигнете, и условията на мястото,може да се наложи периодично да нанасяте нова ръка.

Chalk Paint® не се препоръчва за използване върху тик и други натурално мазни дървесини. Асе съмнявате,винаги тествайте!

Безопасни ли са Chalk Paint® и Chalk Paint® Wax за бебешки легла и др.?

Абсолютно! Тебеширената боя и Вакса Ани Слоун са безопасни за използване върху мебели за деца. Но преди да използвате дадена мебел,я оставете за минимум 14 дни,за да заздравее слоя вакса.Проби от Chalk Paint® и Chalk Paint® Wax са тествани по отделно и сертифицирани като безопасни за играчки според стриктните Европейски регулации (BS EN 71-3:2013).

Може ли да използвам Chalk Paint® върху камини и радиатори?

Тебеширената боя Ани Слоун полепва много добре по камини от мрамор,канък,тухла и дърво без да е нужно да се нанася грунд. Може да се използва и върху радиатори. Уверете се ,че радиатора или камината са студени преди започване на боядисването,за да се напука боята. Може да оставите боята без финиш или да нанесете Чиста вакса,ако желаете. Запомнете,че трябва да оставите ваксата да заздравее за най малко 48 часа преди да я изложите на горещина.

Може ли да боядисвам мебели от ПДЧ и МДФ с Chalk Paint®?

Има много успешни истории на хора,използвали Тебеширената боя Ани Слоун,за да боядисат мебелите си от ПДЧ. Нужно е малко подготовка и търпение. Новите мебели може да са покрити с тънък мазен пласт заради опаковането и доставката,той трябва да се забърше с топла вода и веро. След това изплакнете с чиста вода.Леко надраскайте повърхността с финната шкурка на Ани Слоун и забършете прахта. След това нанесете много тънък пласт боя и оставете да изсъхне за най-малко 48 часа,за да позволите на боята да се свърже с повърхността. След това може да продължите с боядисването до постигане на желания вид.

Мога ли да изпозвам Chalk Paint® върху тапицерия и кожа?

Когато говорим за тапицерия,малките предмети,които са с твърда тапицерия(като стол за трапезария)от естествен плат(като памук или лен) дават най-добрите резултати. В тези случаи Тебеширената боя Ани Слоун може да бъде разредена с вода и да се боядиса като "измиване",което ще оцвети платовете.Платовете,които са боядисани по този начин,нямат нужда от вакса. Има и други начини да се боядиса тапицерия,но успехът зависи от фактори като състояние,цвят и композиция на плата,както и цвета боя,който ползвате(червените са по-нетрайни).

Съветваме ви за всеки проект да тествате на малка част от плата преди да го боядисате целия.Като цяло,не ви съветваме да боядисвате тапицирани дивани.

Не се плашете да експериментирате с различни техники-нанасянето на дебел слой боя ще промени структурата на плата,правейки го по-твърд.Може да се нанесе вакса и да се полира за създаването на кожен ефект.

Може да използвате Chalk Paint® и върху естествена и изкуствена кожа-създайте покритие чрез тънки слоеве боя и след това нанесете Чиста вакса за финиш.

Как да използвам Chalk Paint® с шаблон върху плат?

За да нанесете шаблон върху плат с Тебеширената боя Ани Слоун е нужно да използвате Дунапренен валяк Ани Слоун. Няма нужда да разреждате боята,но за да не се разтече по краищата,опитайте се да няма прекалено много боя върху валяка. Позволете на плата да изсъхне,а след това го запечатайте чрез сушене в сушилня или като натиснете с гореща ютия. 

 

 

Завършване на вашия проект

Кой е най-добрия начин за нанасяне на Chalk Paint® Wax?

Ваксата Ани Слоун перфектно допълва Тебеширената боя Ани Слоун. Всъщност,може да кажем,че е необходим партньор!

Добавя трайност,фиксира,задълбочава цветовете и дава лек блясък. много е лесно да се постигнат забележителни резултати-просто използвайте памучна кърпа или вашата Четка за вакса Ани Слоун,за да стигнете до ъглите и цепнатините.

Ще ви трябва около 500мл вакса за всеки 3 до 4 литра боя-разбира се ,това ще варира от това колко ръце вакса ще използвате за да покриете повърхността.Със здраво затворен капак ваксата ще издържи за голям период от време.

Когато нанасяте ваксата,леко я натиснете в боята за най-добри резултати. Мислете за крем за ръце-нанасяйте я по същия начин! Премахнете излишната вакса с чист парцал. Не полирайте още-оставете ваксата да изсъхне за 24 часа преди да полирате с чист,памучен парцал или оставете така за матов ефект.

По-малкото е повече,така че няма нужда да нанасяте прекалено дебел слой вакса. Ваксата трябва да се усеща суха на пипане веднага след като е нанесена. Работете над малки участъци,така че ваксата да не изсъхне преди да сте започнали да работите над нея.

За да създадете допълнителен състарен ефект,ползвайте Тъмна,Черна или Бяла вакса Ани Слоун в цепнатините, забърсвайки я с Чиста вакса за постигане на перфектни резултати.

Винаги нанасяйте слой Чиста вакса Ани Слоан преди да нанасяте цветните вакси-това ще ви позволи да контролирате цвета и наситеността на състарения ефект.

Ваксата ще е суха на допир много бързо,но й трябва време,за да стане здрава. Заздравяващия процес може да отнеме от 5 до 21 дни, зависейки от температурата на околната среда.

Ако искате да постигнете наистина добър блясък,изчакайте 24 часа преди полиране.

Chalk Paint® Wax е най-добре да се използва само върху вътрешни или защитени от преки атмосферни влияния проекти. Не е подходяща за употреба навън.

Колко време ще отнеме финишът ми да се заздрави?

След като сте нанесли Вакса Ани Слоун,ще разберете,че на допир е суха почти веднага след нанасяне. Но на този етап може да кажем,че все още е "мека". Ще започне да става по-здрава като разтворителите в нея се изпаряват. Заздравяването може да отнеме от 5 до 21 дни,зависейки от температурата на околната среда.

Разбира се,може да използвате новия завършен проект веднага,но може да се наложи да сте по-внимателни,докато ваксата заздравее напълно. След като е заздравяла, мебелите,завършени с Тебеширена боя и Вакса Ани Слоун, ще издържат на нормална експлоатация и износване.

Ваксата Ани Слоун е безопасна за храни след като е заздравяла.

Кой е най лесния начин да направя финиша ми състарен?

Състарените финиши се получават най-добре,когато изтъркате малко боя тук и там,използвайки Шкурките Ани Слоун. Това може да стане по два начина. След като е изсъхнала боята изшкурвате на набелязаните места и след това завършвате с Чиста Вакса Ани Слоун или ако нанесете първо вакса и след това изшкурите. Това ще ограничи прахта от шкуренето,помагайки ти да запазиш чисто работното място,но ще се наложи да се положи нов слой Чиста Вакса Ани Слоун на изтърканите места.

Трябва ми здрав и траен финиш за кухненската ми маса,която чистя често.Децата ни са по груби с мебелите. Какво да използвам?

Ваксата Ани Слоун,след като е заздравяла,осигурява траен финиш,с който се поддържа. Нанесете боята и после два слоя Чиста Вакса Ани Слоун,за да запечатите и запазите масата си и да получите допълнителната устойчивост,която търсите. Може да поддържате лесно финиша си чрез забърсване с мек парцал и лек сапун с вода и да го подновявате като от време на време нанасяте лек слой вакса. Когато на финиша ви се появят одрасквания,петна и водни петна,може да ги поправите лесно като втъркате малко вакса в изцапаната част с мек парцал.

Мога ли да нанеса друг защитаващ финиш върху Chalk Paint® Wax?

След като Chalk Paint® Wax е използвана,никакъв друг защитаващ финиш не може да бъде нанесен. Ако нанесете друг финиш(като лак) върху ваксата ще е безполезно.

 

 

 

 

 

Грижа за финиша

Как да се грижа за боядисаната мебел?

За да изчистите петна,използвайте леко влажен парцал или гюдерия с малко сапун. Упоритите петна върху предмети с вакса често могат да бъдат премахнати с малко Чиста вакса Ани Слоун на парцал.

Пазете боядисаните мебели от екстремни температури и влажност.Като теб,твоят финиш предпочита умерения климат!

Избягвайте прекомерната вода както и всички течни полировки за мебели. Ваксата се разгражда от алкохол,ако се случи просто трябва да се нанесе нов слой Чиста вакса Ани Слоун на нараненото място.

Кой е най-добрия начин да поправим щета?

Като всички декоративни бои, не е препоръчително да боядисвате само малките части от повърхността,които имат нужда от поправка-дори да работите с боя от същата партида. Когато нанесете първия слой боя върху повърхността,темпото с което водата се абсорбира от повърхността(познато като "дрениране") има ефект върху финалния цвят.Последващите слоеве ще бъдат абсорбирани от боята отдолу с различно темпо,водейки до леко доловима промяна в цвета на финиша. Поради тази причина,когато са нужни поправки,е най-добре да се боядиса цялата повърхност на засегнатата зона, независимо дали е стена или под(от ъгъл до ъгъл и от горе до долу) или предната част на дадена мебел. Няма нужда да боядисвате цялата стая или под или цялата мебел!

 

Отстраняване на проблеми

Приключих с проектаси,но цветът не е за мен. Мога ли да боядисам върху него?

С Тебеширената боя и Вакса Ани Слоун е лесно да промените решението си. Може да нанесете друга Тебеширена боя Ани Слоун върху предишнтите ви финиши и след това да запечатите с Чиста вакса Ани Слоун.

Излезе петно през новобоядисаните слоеве боя. Как да го закрия?

В редки случаи може да излезе петно през първия слой боя-това често се случва поради нанесен в миналото финиш на маслена основа и е най-вероятно д се случи при мебели от 30те и 40те години на миналия век.

Ако видите петно под новите пластове боя,нанесете безцветен лак директно върху боята,която вече сте нанесли. Третирайте цялата афектирана повърхност,за да избегнете нееднаквостта в крайния резултат. Един слой лак,нанесен равно ще блокира петното.

Изсъхва за минути и после продължавате с боядисването!

Боята ми не залепва. Какво да направя?

Премахнете всичката отлепила се боя с шкурка.Изчистете откритите части с почистващ препарат. Изплакнете добре с топла вода и оставете да изсъхне напълно. След като е сухо, изшкуркайте откритите места и избършете прахта. След това тествайте боята върху малко пространство,за да видите дали сега ще прилепи. Ако боята отново не иска,премахнете я и нанесете един слой безцветен лак по цялата повърхност и оставте да изсъхне. Сега трябва да можете да боядисате.

Финишът ми е лепкав и остават отпечатъци от пръсти. Какво да правя?

Не се тревожете,ако това се случи. Това е индикация, че прекалено много вакса е останала на повърхността. Лесно се поправя като нанесете още един тънък слой Чиста Вакса Ани слоун. Това ще размекне ваксата отдолу и ще е лесно да се премахне излишъка. Работете над малки участъци и премахвайте остатъка вакса с чист,мек,памучен парцал. Трябват ви няколко парцала, за да ги сменяте,когато вече са поели много от ваксата.

Чаша вода остави петно на финиша ми. Как да го поправя?

Чистата Вакса Ани Слоун е устойчива на вода,но не е непромокаема. Ако разлеете,избършете го веднага. Ако течност остане на повърхността,влагата ще проникне през слоя вакса и ще остави следа. Тези следи по-принцип изчезват с времето като влагата се изпарява, но ако не изчезнат може да използвате Чиста Вакса Ани Слоун на мек парцал и да ги изтриете.

Боядисах мебел и боята се напука. Защо се случи това?

Има няколко фактора,които могат да накарат слоевете боя да се напукат след като изсъхнат.

Мръсотия и влага-винаги се убеждавайте,че повърхността е чиста и суха преди боядисване.

Използването на груби почистващи препарати или когато не изплакнете добре след почистване. Изплакнете добре с чиста вода и оставете да изсъхне напълно.

Прибързването на процеса-наслаждавайте се на боядисването,но не бързайте. Позволете на всеки пласт боя да изсъхне напълно преди да нанесете следващия.

Боядисването под директна слънчева светлина,близо до работещ топлоотвод или да се опитате да подпомогнете процеса на изсъхване като използвате сешоар-преместете се на защитено място и позволете на всеки слой да изсъхне сам.

Използването на лак с минал срок на годност или лак излижен на висока температура-винаги използвайте пресен лак и го нанасяйте на тънки слоеве. Дръжте лака си на сухо място със стайна температура.

Предишна употреба на спрей лакове за мебели-много от тези съдържат силикон,използван за тънък слой,който да предпази повърхността. Този силикон може да причини цепнатини в слоевете на боята особено по краищата.

Независимо от причината,поправянето е едно и също във всички случаи. Шкуркайте засегнатите части. След това запечатайте повърхността,включително и оставащата боя,като нанесете един или два слоя безцветен лак. След като изсъхне,боядисайте отново.

Имате нужда от още помощ?

Не се колебайте да ни питате на страницата ни във facebook:  https://www.facebook.com/vintageroombg/

Всичко за IOD декоративни трансфери

Подготовката е от значение:

Съхранявайте вашия трансфер с бялата предпазна хартия,докато не дойде време за полагането му.Пазете от прах и парченца,които ще попречат на слепването. Не позволяваите залепващата страна на трансфера да се докосне до нещо преди поставянето му. Когато прехвърляте трансфера не докосвайте залепващата страна. Не го правете във ветровито време. Не съхранявайте трансфера при екстремни температури или влажни условия,тъй като това може да повлияе на залепващите му свойства.

Употреба:

Повърхността върху която ще се полага трансфера,трябва да е чиста и суха. Ако сте боядисвали преди това,уверете се че боята е напълно изсъхнала. Ако е шлайфана повърхността преди поставянето на трансфера се уверете,че няма остатъци от прах. Всички тези неща ще попречат на залепващите свойства на трансфера.

Внимателно премахнете от трансфера бялата предпазна подложка. Бавно и внимателно спускайте трансфера върху повърхността за полагане и внимавайте да не опрете залепващата част, докато не се уверите че е позициониран правилно. Използвайте малки парчета хартиено тиксо за да го закрепите здраво.

Използвайте пластмасовата шпатулка от комплекта и започнете да търкате силно за да прилепите и прехвърлите изображението на трансфера върху избраната повърност. Търкайте докато цялото изображение не се прехвърли. Ако някои части от трансфера не са прилепнали върху повърхността след премахване на предпазната хартия, просто я сложете обратно и разтъркайте върху тази част. След като успешно сте прехвърлили изображението загладете със суха ръка всички парченца,които не са залепнали хубаво.

Накрая се препоръчва запечатване с вакса Ани Слоун или лак на водна основа. 

 

 

 

Всичко IOD декоративни печати

За всеки който не е използвал IOD декоративни печати да поясним: Да,те са точно това - печати. Подобни на печатите,които сте ползвали в детството,но с магическа сила. Печатът на IOD има силата да преобрази вещите които сте открили в боклука в предмети за които ще трябва да убеждавате приятелите си,че не сте изхарчили месечният си бюджет за тях. И да,наистина работят толкова добре.

Подготовката е от значение:

Преди да извадите печата от подложката,тръкнете повърността му с много финна шкурка в две посоки. Това спомага на медиумите и мастилото да остане на място,а не на топчета(както някои керамични глазури са склонни да го правят). Отлепете печата от подложката,когато сте готови за употреба. Това отнема известна сила,но не се притеснявайте печатите са здрави.

Различни стойки за печати в зависимост повърхноста:

Голям монтажен блок. Той се препоръчва за повърхности,които са идеално плоски. Например ако печатите върху плат на идеално равна работна повърхност.

Фристайл печат. Това е когато използваме гъвкава част от пласмаса като стойка за печата. Просто поставете печата върху листа и продължете напред. Този метод е идеален за неправилни и неравни повърхности като стени и мебели.

Без стойка. Това е когато използвате печата без да го монтирате на стойка,защото искате той да спази извивките на повърхността или дори да се разтегне. Когато ползвате печата по този начин внимавайте пръстите ви да не залепнат за него,неволно да го повдигнете и да се размаже отпечатъка.

Какъвто и метод на монтиране да използвате,печатът трябва да бъде идеално чист,за да може да се закрепи здраво за стойката.

Консумативи за печатане:

Боя: Боята в това число и тебеширената боя на Ани Слоун се допълва перфектно с  декоративните печати IOD. Препоръчваме да сипете боя във ваничка за валяк и там да разнесете равномерно боята върху валяка. След това с валяка нанесете боя върху печата,уверете се че сте нанесли равномерно навсякъде боя.Тази част изисква малко практика,за да усетите дали всичко е ОК. Също така имайте впредвид променливит като повърхността която ще печатите,вида на боята която ползвате както и ефекта който искате да постигнете. Практиката ще ви направи перфектни!

Мастило: Всички мастила за печати са съвместими с печатите IOD. Мастилото дава по-финни детайли и е малко по-прозрачно от боята. Ние обичаме да използваме еднакво боя и мастило в зависимост от различните проекти и повърхности. Препоръчваме ви да използвате празни мастилници за печати,като ги заредите с мастило(по един за всеки цвят). След това потопете печата в мастилницата и смело напред!

Повърхности и приложения:

Тъкани. При щамповане на тъкани,печата трябва да е напоен добре,за да може боята или мастилото да проникне във влакната,а крайния вид ще бъде различен при различните тъкани. Тебеширената боя и мастилото работят добре с тъкани. Нашето мнение е,че идеалната тъкан за щамповане и след това за пране и подръжка е 100% памук.Въпреки това смесите и някои други естествени влакна също биха били подходящи. Направете малък тест,за да сте сигурни. Оставете вашата напечатана тъкан да изсъхне за минимум 24 часа,след това фиксирайте с ютия през парче плат или хартия за печене преди да изперете.

Мебели: Повечето боядисани и байцвани мебели могат да бъдат щамповани. Всъщност това е едно от най-често използваните приложения на декоративните печати IOD. Може да използвате мастило или тебеширена боя,но за мебели препоръчваме боя.

Стени: Стените дават невероятни възможности пред декоративните печати IOD. Просто развихрете въображението си! Нашия избор на консуматив за стена е боята.

Грижа за вашите печати:

Открихме,че най-лесния начин е да държите влажни кърпички наблизо и да не оставяте боята или мастилото да изсъхват по повърхността на печата. След това,когато имате време измийте печатите със сапун и топла вода. За някои мастила може да се наложи да се използва разтвор за почистване на печати. След като се почистят старателно ги поставете обратно върху подложката за съхранение. 

 

 
 

 

 

Всичко за Saltwash® пудра

Какво е Saltwash®?

Saltwash® е прахообразна добавка за боя, която допринася за уникален вид на всяка повърхност.Тя е измислена, за да пресъздаде автентичния износен боядисан външен вид, който обикновено сме виждали на морските веранди и на мебелите подложени на морски бриз и слънце.

Чрез Saltwash® прах може бързо и лесно да създадете точно този автентичен вид на захабяване от слънце и морски бриз.

Какво прави Saltwash® най-добрaта добавка за боядисване?

Формулата на Saltwash® включва истинска морска сол,която доказано и ефективно допринася за слоестият, овлажнен, докоснат от слънце и морска вода финиш. Това е първият и оригинален текстуриращ продукт на пазара.

Трябва ли да грундираме,почистим или шлайфаме повърхността си, преди да използваме Saltwash® върху нея?

Хубавото на Saltwash® е,че не е нужно да почиствате или подготвяте повърхността си преди да започнете. Химическият състав, включително и морската сол,придава на Saltwash® невероятна адхезия към всяка повърхност без грундиране, почистване или шлифоване.

На какви видове повърхности може да се използва Saltwash®?

Saltwash® прилепва към всяка повърхност от дърво,ламинат,стъкло,плат, пластмаса и др.,без да се изисква предварителна подготовка.

Можете ли да смесвате Saltwash® във всякакъв вид боя?

Да. Saltwash® може да се смесва с всякакъв вид бои, включително тебеширена боя,акрилна боя, латекс,фасаген,маслени бои,минерална боя и др.

Колко Saltwash® трябва да смесвате в специални бои като тебеширената боя?

Когато използвате тебеширена боя ще смесвате по-малко Saltwash®, отколкото обикновено ще използвате в акрилна боя или латекс. Пропорциите:

500мл тебеширена боя + 350гр Saltwash®   или  500мл акрилна боя/латекс + 500гр Saltwash®

За колко време изсъхва повърхността покрита със Saltwash®?

Saltwash® има морска сол в своя състав, която помага за ускоряване на процеса на сушене. При нормална стайна темпеаратура времето за изсъхване е приблизително 1.5-2 часа. При по-топло време или излагане на слънце времето може да се съкрати съществено до 30мин. Ако Saltwash® се нанася много дебело в дадена област, времето за съхнене може да е по-дълго на това място.

Трябва ли да запечатите и защитите повърхността покрита със Saltwash®?

Saltwash® е само основно покритие,което допринася за автентичен морски вид.Този вид се постига като се нанесе още един слой ЧИСТА боя,така че в зависимост с каква боя сте завършили такъв трябва и да е и финиша.Например ако използвате тебеширена боя ще трябва да запечатите с вакса или лак,съобразно инструкциите за тази боя.

Колко дълго ще издържи Saltwash® сместа?

След като смесите Saltwash® с боя, може да я съхраните в подходящо запечатан контейнер за период до 2 седмици. Ако сместа ви стане прекалено гъста и изсъхнала, просто добавете още боя към вашата смес до постигане на желаната консистенция.

Трябва ли да нанесете слой чиста боя върху слоя Saltwash®?
Да, за да имате желания външен вид, за който е предназначен Saltwash®, трябва да нанесете слой от чиста боя, след това да изшлайфате до постигане на желания ефект.
Какво прави Saltwash® различен от тебеширената боя?
Saltwash® е добавка към тебеширената боя.Разбъркан заедно с нея,той се използва като основен слой  и създава текстура и автентичен износен вид ,който не може да се постигне само с чиста боя.
Какво съдържа "Saltwash"?
Saltwash® е патентован продукт. Неговият състав има активна съставка, която при добавяне към боя и нанасяне върху всяка повърхност, започва да изсъхва навсякъде равномерно създавайки желаната текстура за постигане на автентичен износен вид. Той е продукт без ЛОС и олово.

Имате нужда от още помощ?

Не се колебайте да ни питате на страницата ни във facebook:  https://www.facebook.com/vintageroombg/

 
 

 

 

 

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас