Да променим грозния под в красива картина

Да променим грозния под в красива картина
15 декември 2019

След като се местим на нов адрес (бул.Скобелев 10), няма как да не приложим една от запазените ни марки и там.

В случая пода в склада беше в окаяно състояние - различни плочки,натрошени такива в мозайка и замазка в едно (снимка 1)

Няма как да остане така! Да започваме!

 

Ден първи!

Първа стъпка - почистваме хубаво пода и го измиваме с препарат за плочки (снимка 2).

Втора стъпка - избираме внимателно цветове от палитрата на Ани Слоун и шарка от нашите шаблони.Тук се спряхме на цветовете Oxford Navy,Country Grey,Florence  и шаблон French style(снимка 3).

Трета стъпка - започваме боядисването с основния цвят (Oxford Navy). Хубаво е основният цвят да е по-тъмен, за да може да покрие с една ръка. В случая боядисваме с четка,защото по-лесно се попълват фугите с нея. След като сме боядисали цялата повърхност оставяме хубаво да изсъхне и ще продължим на следващият ден (снимки 4,5,6).

 

Ден втори!

Четвърта стъпка - на другия ден продължаваме с полагането на шаблона. В случая той ще е в два цвята,за да си улесним работата залепваме с хартиено тиксо шарките, които ще са друг цвят. По този начин няма да се стараем и да внимаваме при боядисването на шаблона и работата ще върви по-бързо (снимка 7).

Пета стъпка - след като залепихме с тиксо излишните шарки боядисваме шаблона с първия цвят (Country Grey). Използваме дунапренено мече тъй като с него може лесно да се боядисат и вдлъбнатините на фугите (снимки 8,9,10)

Шеста стъпка - докато стигнем докрая с първия цвят Country grey в началото вече всичко е изсъхнало,затова повтаряме веднага 4та и 5та стъпка с втория цвят Provence (снимки 11,12,13). Всичко е готово за последната стъпка запечатване на боята. Ще продължим на другия ден.

ВАЖНО - при ъгли,чупки и краища до стени ако нямате втори шаблон,който да изрежете може да го прегънете леко и с мечето внимателно да завършите шарката (снимка 14).

 

Ден трети!

Седма стъпка - решихме да пробваме с шкурка да състарим шаблона,но не ни хареса особено и затова продължихме направо към запечатване (снимка 15,вдясно състарената шарка). Както казахме трябва да запечатим боята,за да можем да мием пода както всеки друг под вкъщи. Ще запечатим с лак Дио Parketex (снимки 16,17). Следобяд като поизсъхне лака е хубаво да се мине втора ръка лак за здравина. Лака е матов и след като изсъхне седи много хубаво и естествено (снимка 18).

 

И така за три дни по 2 часа работа на ден сме готови с пода в склада.

Имаме един нов под,който не се различава от другите лакирани подове вкъщи.

Вече е красиво и няма нищо общо със старата грозотия.

Надяваме се да сме били полези.

До следващият път!


Стъпка по стъпка как да променим старата маса.

прочети още